WC duguláselhárítás házilag! Tippek és ötletek!

Nem csak sürgető, de bizonyos esetekben nagyon kínos tud lenni, ha a vécénk eldugul. Hiszen ilyenkor a nem kívánt dolgok is a felszínre törnek, amit nem szeretnénk, hogy más is lásson.

Megnyugtatjuk, hogy sok esetben nincs is szükség szakemberi duguláselhárításra.

Elsősorban – akárcsak a lefolyóknál – a mellékhelyiség esetében is a dugulás megelőzése javallott.

Ez rendszeres vízkőtelenítést és csupán némi odafigyelést kíván. Például, hogy ne húzzunk le a WC-n ételmaradékokat, intim dolgokat vagy egyéb hulladékot, hiszen ez mégsem egy szemetes kuka!

Professzionális duguláselhárítás, csatornakamerázás: Részletek>>>

WC duguláselhárítás házilag! | AquaFox Hungary Kft.
Azonban, ha mégis eltömődött a WC, akkor az alábbi házi praktikák segíthetnek megoldani a helyzetet!

WC duguláselhárítás tippek:

1. Öntse „nyakon” vízzel!

Nem is gondolnánk, de egy vödör víz néha csodákra képes! Ennek a módszernek a lényege, hogy minél nagyobb nyomással öntse a forró vagy hideg vizet a WC csészébe, hogy megmozdítsa a lerakódást.

2. A jó öreg WC pumpa!

A WC duguláselhárítás alapvető és mindenki által ismert eszköze a WC pumpa. A dugulások nagy része ezzel az egyszerű segédeszközzel megszüntethető. Akár többszöri pumpálásra is szükség lehet a duguláselhárításra.

Csak ügyeljen arra, hogy pumpa feje a lehető legjobban lefedje a lefolyó kijáratát!

3. A felmosó áldozat!

Ennél a módszernél be kell áldoznia a felmosóját, mert a művelet után már nem lesz alkalmas a padló tisztán tartására. Fontos, hogy klasszikus kerek fejű felmosót használjon!

A felmosót próbálja meg a vécé csésze aljára bedugni, ameddig biztonságosan leér. Ezután kezdjen ütemesen „pumpálni”! Arra figyeljen, hogy ez a módszer némi felfröccsenéssel jár, ezért ezután tanácsos egy alapos takarítás és fertőtlenítés.

4. Engedje le a csőgörényt!

A csőgörény kampós vége átszakíthatja a dugulást, amennyiben sikerül vele elérnie.

Ezeken kívül próbálkozhat még ecettel, pezsgőtablettával vagy alkoholos szájvízzel is. Öntsön a WC-be némi ecetet vagy szájvizet és hagyja hatni 15-20 percet.

Pezsgőtabletta esetén tegyen pár szem tablettát a WC-be és várja meg, míg a pezsgés abbamarad. Mindhárom módszer végén egy bő, forróvizes öblítést végezzen!

WC duguláselhárítás professzionálisan! Ha mégsem boldogul, hívja az Aquafo24-et!

  TELEFON: +36 20 427 1039 HÍVJA MOST!

DUGULÁSELHÁRÍTÁS, VÍZSZERELÉS, GYORSAN SZAKSZERŰEN
HÍVJA MOST! TELEFON: +36 20 427 1039