Egy dugulás nem csak bosszantó következményekkel tud járni, de jelentős – akár milliós nagyságrendű – költségvonzata is lehet.

Valljuk be őszintén: ekkora összeget nem szeretnénk kifizetni!

De ha van biztosításunk, akkor nem is biztos, hogy kell!

Sajnos a dugulás nem merül ki a WC vagy a lefolyó eltömődésében. Adódnak olyan komolyabb esetek, hogy a dugulás elhárításához csővezetékeket kell kicserélni.

Ez viszont már bontási munkálatokkal jár, nem mellesleg elég drága mulatság!

Milyen esetben fizet a biztosító dugulásra? | AquaFox Hungary Kft.

Ahhoz, hogy a biztosító kifizesse a kárunkat, nagyon fontos, hogy a biztosítási csomagba vegyük bele a dugulásbiztosító opciót is.

Hiszen nem mindegyik lakásbiztosítás terjed ki automatikusan erre is, így ezt külön igényelni kell.

Hogyan járjunk el dugulás esetén?

  • Ha megtörtént a baj, első dolgunk az, hogy azonnal felvegyük a kapcsolatot a biztosítóval, de legkésőbb 24-48 órán belül kötelező szólnunk. Ennek elmaradása esetén nem biztos, hogy megtérítik a kárunkat.
  • Készítsünk képeket és videókat, amik bizonyítékként szolgálnak és megmutatják, hogy pontosan, mi is történt. Ezek a felvételek a jegyzőkönyv kiállításánál is fontosak lesznek.
  •  Továbbá rendkívül lényeges, hogy ne kezdjük el rendbe hozni a káresetet, míg a biztosítótársaság tagja a helyszínre nem ér, hogy felmérje a kár mértékét. Persze a kiömlött vizet, szennyeződést feltakaríthatjuk, de jelentősebb beavatkozásokat ne tegyünk!

Mikor fizet a biztosító?

Dugulás esetén (is) csak akkor fizet a biztosító, ha nem mi okoztuk a hiba okát. Tehát, ha például a lefolyóba földet öntünk vagy a WC-be pelenkát vagy betétet dobunk, akkor értelemszerűen nem kapunk kártérítést.

De, ha csatornadugulás okoz szennyvízkiömlést, az már káreseménynek minősül, és ez egy olyan veszélyhelyzet, amit megtérítenek.

Fontos megjegyezni, hogy dugulás miatt a biztosítók évente csak egyszer fizetnek és csak egy meghatározott összegig.

A legbiztosabb, ha körültekintőek vagyunk és megelőzünk egy súlyosabb kárt, ezért keressen minket bátran!

Duguláselhárítás Debrecenben és környékén az Aquafox-szal!

  TELEFON: +36 20 427 1039 HÍVJA MOST!

DUGULÁSELHÁRÍTÁS, VÍZSZERELÉS, GYORSAN SZAKSZERŰEN
HÍVJA MOST! TELEFON: +36 20 427 1039