A csőtörés általában mindig a lehető legrosszabb időben jelentkezik, és gyakran már csak akkor vesszük észre, amikor jelentős fejfájást okozott nekünk, de az alábbi tippek talán segíthetnek.

A víz használata folyamán időközönként érdemes ellenőrizni, hogy van e hirtelen megnövekedett vízfogyasztás, amivel nem tudunk elszámolni.

Ha a számlánk a következő időszakban hirtelen megugrott, különösebb többlet fogyasztás nélkül, előfordulhat, hogy szivárgásról van szó.

Miután elzárt minden fogyasztót, de a vízóra továbbra is forog, szintén vízszivárgásról beszélhetünk!

Kövesse figyelemmel, hogy a bojlere mikor kapcsol be. Ha bojler szinte megállás nélkül folyamatosan be van kapcsolva, akkor szivároghat a melegvízcső.

Csőtörés, vízszivárgás bemérés és elhárítás | AquaFox Hungary Kft.

Figyeljen a víztócsákra és nedves foltokra a falon! A szivárgások általában hosszabb ideig eltartanak, ekkor penészedés alakul ki, aminek jellegzetes szaga van.

De miért keresné folyamatosan, a szivárgás jeleit amikor alkalmazhat egy szivárgás érzékelő eszközt?

Számos szivárgást érzékelő eszköz van a piacon, eltérő működési elvekkel, de a megtakarítható idő és pénz miatt mindenképpen megéri az árát.

Az eszköz riasztást küld egy applikáción keresztül a telefonjára, ami után eldöntheti, hogy tudja e orvosolni gyorsan a problémát, vagy vízvezeték-szerelő szükséges a probléma elhárítására.

Mik lehetnek egy vízszivárgás gyakori helyei?

Ha otthonában nem rendelkezik, szivárgás érzékelővel, amely megmondja hol lehet a szivárgás, akkor érdemes végignézni pár helyet.

Bojler:
Keressen szivárgásra utaló jeleket a bojler szelepnél, a flexibilis csövek csatlakozási pontjainál, illetve a vízfoltot a bojler alatt!

WC:
A WC felhasználási mennyiségétől függetlenül, lehetnek szivárgások. Egy átlagos háztartás vízfogyasztásának 30%-a a WC öblítésekor kerül felhasználásra, ezért mindenképpen érdemes leellenőrizni, viszont azt itt történt szivárgások szerencsére könnyen orvosolhatóak.

Tartályos WC-knél helyezzünk egy kis ételfestéket a tartályba és ha tartály alatt, vagy a WC kagylóban megjelenik a víz, annak ellenére, hogy nem húzzuk le a WC-t akkor szivárgással van dolgunk!

Hátsó kifolyású WC-nél a bekötő cső elöregedése miatt, szivárgás léphet fel, ami minden esetben a WC lehúzása után történik meg, és kis víztócsaként jelenik meg a cső alatt.

Háztartási készülékek:

A mindennapi felhasználás során háztartási eszközeink elmozdulhatnak, gumitömítések elhasználódhatnak, ezért időként ellenőrizzük a mosógépünk, mosogatógépünk, csatlakozási pontjait, ellenőrizzük a csaptelepünk flexibilis csöveinek csatlakozási pontjait, és az alatta található sarokszelepeket!

Hogy lehet felismerni a szivárgást a kertünkben?

Zárja el az elzáró csapot, hogy ne jusson víz a házba! Ezután ügyeljen arra, hogy a kertben ne történjen locsolás vagy bármilyen vízfelhasználás! Ezt követően kövesse figyelemmel a vízóra tárcsájának mozgását!

Ha a mérőműszer mozog, szivárgás lehet! Hívjon minket és gyorsan és szakszerűen elhárítjuk a csőtörést otthonában!

DUGULÁSELHÁRÍTÁS, VÍZSZERELÉS, GYORSAN SZAKSZERŰEN
HÍVJA MOST! TELEFON: +36 20 427 1039